ENTORN | ALPENS | OLOST | PERAFITA | ST.BOI DE LLUÇANÈS

RUTES PEL LLUÇANÈS
: Ruta 1 | Ruta 2

 
El Lluçanès és un territori amb personalitat pròpia que s'enlaira en un altiplà contral del principat de Catalunya.

Es tracta d'una regió amb tradició agrícola i ramadera. L'entorn, molt ben preservat, es destaca com el principal atractiu turístic del Lluçanès, amb espais declarats d'interès natural com es la riera de Merlès.

A més, són d'un gran interès els elements arquitectònics i patrimonials, d'una bellesa captivadora, amb elements de gran valor com el claustre del monestir de Santa Maria de Lluçà, o la cripta de Sant Andreu d'Oristà.

El passat històric també conforma un atractiu de primer ordre: el bandolerisme, la bruixeria o els carlins presenten una oferta lúdica i cultural pels visitants, en forma d'itineraris plens de llegendes i personatges històrics com el bandoler Perot Rocaguinarda, el Brigadier Cabrinetty o la Buixa Napa.

El lluçanès és una comarca viva pel què fa a les gestes i tradicions seculars, sempre molt lligades a la vida a pagès amb festes com la Candelera de Perafita.
Si seguiu les instruccions del mapa trobareu tots els punts que hem especificat.
Destaquem la importància que tenen els productes autòctons de la zona com els embotits, el porc, el xai, la vedella, els productes del camp, l'aviram i els fruits del bosc, amb els bolets com a producte més apreciat.

Els més aventurers tenen una oferta d'esports d'aventura o bé d'activitats més relaxades: excursions a peu, en bicicleta tot terreny, pescat al pantà de Reixach o un vol en globus per admirar, a vista d'ocell, la diversitat cromàtica dels camps de conreu del Lluçanès.

 
   
 
Plaça Major, 17 - 08516 OLOST DE LLUÇANÈS - T 93 888 01 06 - F 93812 90 68 - disseny: ntc.cat